Rodiče vítáni

01.10.2012 18:14

Během měsíce září 2012 se naše škole zařadila mezi 315 aktivních škol, které získaly značku Rodiče vítáni, značku škol otevřených rodičům. Tuto značku získají školy splňující alespoň část kritérií - jejich seznam a popis zde > (soubor .pdf). Jak si vede naše škola je přehledně k vidění na profilu školy.

Značka je podporována webovými stránkami  www.rodicevitani.cz , který nabízí vyučujícím, rodičům, ale i široké veřejnosti inspirativní články a videa, semináře, diskusní fórum, sdílení zkušeností se spolupráci s rodiči a to i na Facebooku.

Pro letošní školní rok je připraven program Extra třída, Konference pro školy (11. 10. 2012) a mnoho dalšího.

25. 2. 2013

Dobrý den!

Jsem vyslancem projektu Rodiče vítáni, který pomáhá školám a rodičům najít společnou řeč. Protože vaše škola se do projektu zapojila, věřím, že nás znáte.

Na našem portálu www.rodicevitani.cz jsme před časem otevřeli diskuzní fóra pro rodiče dětí školou povinných. Chtěli bychom, aby to bylo místo, kde by se rodiče mohli společně poradit o všem, co řeší ve vztahu ke škole, k učení, k výchově dětí, ke vzdělávání a podobně, aby to byl komunitní prostor pro výměnu zkušeností a pro vzájemnou podporu. 

Vám a ostatním rodičům ze spřátelených škol bychom chtěli tento prostor přednostně nabídnout k užívání. Jsme si jistí, že právě aktivní rodiče o své rodičovské roli hodně přemýšlejí a že by se jim hodilo, kdyby mohli své radosti i strasti probrat a porovnat s jinými rodiči.

Ve fórech máme i sekci pro kluby rodičů a přátel škol. Dostali jsme řadu dotazů právě k tomu, jak takové kluby fungují, co dělají, jaké mají vztahy se školou a učiteli, jak lze založit takový klub. Myslíme si, že by bylo skvělé, kdyby se rodičovské skupiny mohly touto cestou propojit a kontaktovat navzájem, protože mohou mít pro ty druhé cenné zkušenosti.

Byli bychom velmi rádi, kdybyste mohli předat tuto informaci rodičům ve vaší škole.

Rodičovské fórum najdete na adrese www.rodicevitani.cz/diskuze

Přikládáme drobný letáček k vytištění.

Přejeme vám i vašim dětem úspěšnou a klidnou cestu vzděláváním!

 

Za Rodiče vítáni vás zdraví

 

Lenka Urbanová