Florbalové turnaje

12.12.2011 08:52

Florbal se u nás stává velmi populárním sportem pro svoji menší finanční nákladnost. Na turnajích mezi školami mají žáci možnost porovnat si, jak na tom se svojí hrou jsou. Mnozí ze žáků patří ve svých školách za hvězdy a někteří si to i myslí. Naši žáci  měli možnost srovnání hned třikrát.

-          29. 11. proběhl turnaj mladších žáků na ZŠ Horka – Domky. Naši školu reprezentovali: Martin Skryja, Pavel Trnka, Vojtěch Pavelec, Jan Kružík, Lukáš Doležal, Kryštof Červenka, Ondřej Uchytil. Kluci podali bojovný výkon a obsadili celkově čtvrté místo. Na nepopulární umístění je odsoudila nešťastná prohra s Valčí.

-          1. 12. se po dlouhé době zúčastnila svého turnaje také naše děvčata. Jejich turnaj se konal na ZŠ Okříšky. Zde se projevila jejich neúčast na těchto turnajích. Děvčata obsadila celkově pátou příčku. Naši školu reprezentovali: Marie Mejzlíková, Karolína Dvořáková, Tereza Večeřová, Barbora Adamová, Veronika Vávrová, Věra Náhlíková, Kristýna Solařová, Barbora Šajbidorová a Karolína Šilhanová.

-          6. 12.- na Mikuláše vyjeli na ZŠ Horka - Domky nadělovat naši nejstarší žáci. Jak se později ukázalo, jeli si pro nadílku hlavně oni. Naši školu reprezentovali: Martin Skryja, Vojtěch Pavelec, Pavel Trnka, Jiří Dvořák, Roman Švec, Zdeněk Skryja, Vladimír Dudr, Milan Dobrovolný, Jan Rigó a Ondřej Hlávka. Kluci prohráli všechny zápasy a skončili na posledním místě.

 

Naší největší slabinou je dávání branek. Jsme schopni vytvořit si v zápase spoustu šancí, ale nedokážeme je proměnit. U některých hráčů se projevilo, že hvězda doma nemusí být hvězdou jinde. Jelikož  se  hraje ve  velkých halách,  změnil se také systém hry na 4 + 1, dřív 3 + 1. Orientace na velkém prostoru dělala našim žákům velké problémy. Naše hráčská základna je určitě menší než u velkých škol, kde je větší možnost výběru.

Důležité je, že se turnajů zúčastňujeme, děti nesedí jen u počítačů a televizí. Držme se hesla: NENÍ DŮLEŽITÉ VYHRÁT, ALE ZÚČASTNIT SE. Můžeme se radovat i z maličkostí, jako pěkné branky, krásné akce, ale hlavně z toho, že se všichni v pořádku vrátíme domů.