Lyžařský výcvikový kurz 7. ročníku

02.03.2016 19:19

Od 21. - 27. 2. 2016 se žáci 7. ročníku zúčastnili lyžařského výcvikového kurzu v Krkonoších. Nově postavený penzion Andula (Friesovy boudy, mezi Špindlerovým Mlýnem a Pecí pod Sněžkou) byl nadstandardně zařízený a přímo u svahu. Bohužel nás hned první den (na rozdíl od předpovědi) zastihl místo sněžení déšť a pomalu rozpouštěl sněhovou pokrývku na svahu. Druhý den dopoledne jsme se z důvodu nepřízně počasí rozhodli navštívit wellness centrum v nedalekém hotelu. Odpoledne jsme absolvovali procházku do chaty Na Rozcestí.

Další dny jsme se věnovali střídavě sjezdovému a běžeckému lyžování. Podmínky pro běžkování byly skvělé. Během pobytu připadlo několik málo centimetrů sněhu, což nezachránilo náš svah před ledovými plotnami a vydřených místy. Naše chata se nacházela 1200 m nad mořem, během výletů jsme se dostali až k hranici 1400 m nad mořem, kde se nám naskytly nádherné horské výhledy, jednou dokonce až na Sněžku.

Podvečerní čas jsme trávili ve společenské místnosti, hráli jsme hry a soutěžili jsme společně s žáky ZŠ Budišov, kteří byli na kurzu s námi. 

Vít Jaša