Školní akademie

12.05.2013 19:20

Měsíc květen, který je na naší škole ve znamení projektu podporujícího zdravý způsob života a nazvaného "Rudíkov jí a žije zdravěji", oficiálně zahájila Školní akademie. 

Děti předvedly pásmo, ve kterém si diváci mohli zazpívat - samozřejmě o Pramenu zdraví z Posázaví a o tom jaké to je v Mléčném baru, žáci 4. a 5. ročníku rodičům názorně předvedli, jaké svačinky jsou pro ně vhodné a jaké je mohou ve škole dokonce i uspat. :-) Ale hlavně se všichni mohli potěšit pohledem na pohybové nadání dětí. Prvňáčci si s chutí a živostí jim přirozenou zaskotačili na melodii písničky Když jde malý bobr spát. To děvčata z kroužku Aerobiku s tancem se rozvlnila na směsici letních písniček a moc se jim to vydařilo. Nadání k ladným pohybům předvedly i dívky z osmého ročníku, která si nacvičila ladnou aerobikovou sestavu a o něco později i tančily i v rytmu zumby.

To děti z druhého ročníku předvedly, jak to skvěle koulí s míčem a jak ho umi zkrotit. Děti ráje - to jsou jistě třeťáci, kteří to skvěle umí se švihadly, činkami, obručemi či s míči - pohybem ke zdraví a ve zdravém těle zdravý duch a už jsme kousek od ráje... Pokud by pomyslný ráj snad někdo rušil, všechny by nás ochránili naši mladí vyznavači teakwonda, kteří se za necelá rok naučili plno užitečných chvatů.

Snad všichni si snad uvědomili, že v pohybu je radost. Přejme našim dětem, aby si pohybu užívali častěji...

video >