ŠKOLNÍ PLES 2017

07.03.2017 17:47

25. ŠKOLNÍ PLES JE ZA NÁMI

            Příjemná hudba, plesové oblečení a hlavně dobrá nálada ovládly v sobotu 4. března sál rudíkovské sokolovny. A proč ne - vždyť se tu konal jubilejní 25. ročník plesu naší základní školy.

            Krátce po osmé hodině večerní vystoupili na pódium pan ředitel Martin Suk za ZŠ a paní Pavla Sklenářová ze spolku Pomoc škole, kteří přivítali všechny přítomné hosty a seznámili je s programem plesu. O slavnostní zahájení se postarali žáci 9. ročníku se svým předtančením na lidové písně, které nacvičili s paní učitelkou Chládkovou. Velkou zásluhu na roztančení celého sálu měla hudební skupina Víkend, během večera se střídaly písně lidové, moderní i rockové. V programu plesu mohli hosté zhlédnout ještě dvě další předtančení: jedno, na motivy břišních tanců, které nám předvedla všechna děvčata z druhého stupně pod vedením paní učitelky Pužové, druhé – country tance – si připravila se žáky 8. a 9. ročníku opět paní učitelka Chládková. Po celý večer si přítomní mohli zakoupit lístky do tomboly, v níž se sešel rekordní počet cen, 477 v malé a 40 ve velké, která byla losována s úderem půlnoci. Pro mladší návštěvníky plesu se v hostinci U Kostela pořádala diskotéka s DJ Martym, takže každý si opravdu mohl přijít na své.

            Nakonec se všeobecné veselí protáhlo až do ranních hodin. Doufejme, že i příští, již 26. školní ples, který se uskuteční 17. 2. 2018, bude stejně tak vydařený.

            A protože nic není samo sebou, chtěli bychom ještě jednou velice poděkovat spolupracujícímu spolku Pomoc škole za pomoc s přípravou a organizací plesu a všem sponzorům, kteří nám věnovali ceny do bohaté tomboly.

            Výtěžek z letošního plesu, který činí téměř 35 000,- Kč, bude letos spolkem Pomoc škole věnován jako spoluúčast na projekt Zdraví nás baví, kterým budeme v žácích naší školy formovat vztah ke zdravému životnímu stylu.

Lenka Pužová

 

FOTO ZDE >