Týden ryze zdravých obědů v naší školní jídelně
V rámci projektu „Je nám 40…“ si nejenom připomínáme otevření naší základní školy, ale také formujeme nejenom v žácích, učitelích, ale i veřejnosti kladný vztah ke zdravému životnímu stylu a zdravému způsobu stravování.
Právě k tomu nám všem měl napomoci týden ryze zdravých obědů v naší školní jídelně. Paní kuchařky se opravdu snažily a nabídly nám netradiční jídla s ještě netradičnějšími názvy. Všechna ovšem byla moc dobrá a chutná, nehledě na to, že vypadala nádherně i na pohled. Zpestřením celého týdne byla návštěva a spoluúčast při vaření pana kuchaře Zbyňka Diatky ze společnosti Podravka, který dětem přichystal společně s našimi kuchařkami velmi chutnou polévku se zajímavým názvem Istrijská maneštra Batuda a furmanské halušky jako hlavní chod oběda. Lahodnou tečkou za celým obědem byl rýžový lívaneček s přelivem.
Děkujeme kuchařkám za zpestření jídelníčku a rádi některé pokrmy opět s chutí ochutnáme.
Martin Suk