Vánoční koncert

28.12.2015 19:13

Pěknou tradicí se již stal Vánoční koncert v rudíkovském kostele v podání žáků školy. Ten letošní se konal v předvečer Štědrého dne, což vánoční atmosféru umocňovalo. Každý, kdo byl přítomen, měl opravdu možnost vychutnat si atmosféru plnými doušky.

Po úvodním zamyšlení a přání všeho dobrého pana faráře Knotka, předvedly děti pod vedením paní učitelky Soni Chládkové pásmo vánočně laděných písní, které v prostředí kostela neuvěřitelně krásně vyzněly. Nejednomu posluchači se určitě rozechvělo celé tělo, především pak těm, kteří pozorovali a poslouchali umění svých dětí.

Se sborem vystoupily i bývalé žačky, Veronika a Katka, které se rády k mladším dětem přidaly. Tonda Caha a Vojta Oravec se svými kamarády zahráli několik skladeb na trumpetu. Nemalé díky patří také Katce Kotačkové, která celý koncert doprovázela na elektronické varhany.

S poděkováním za krásný zážitek a s přáním klidných a pokojných Vánoc také vystoupil starosta obce Zdeněk Souček a Soni Chládkové předal kytku.

 

Každým rokem je výtěžek z dobrovolného vstupného věnován adoptivnímu spolužákovi dětí ZŠ. V letošním roce však pomoc potřebuje náš bývalý žák, proto rekordní výtěžek ve výši 12 332 Kč předáme jemu. Všem, kteří Standovi přispěli, děkujeme! 

Eva Kružíková