Výlet dětí z nižšího stupně na hrad Roštejn

28.06.2015 11:18

     Jak už bývá zvykem, na výlet se vypravil 1. – 4. ročník společně. Tentokrát se tato, dětmi velmi očekávaná, událost stala v úterý 9. června. Autobus nás  zavezl téměř až ke vstupu na hrad. Při placení jsme vyfasovali ,,neviditelné,, mávátko, které mělo pomoci nám učitelkám být dětem stále na očích. Což se dařilo i bez něj.

     Jako první děti zaujaly prodejní stánky, kde ulovily více či méně zdařilé exempláře pro rodiče či sourozence. Další na programu bylo loutkové divadelní představení, které u dětí slavilo úspěch. Některý dozor se musel zahřívat poskakováním, zima nás překvapila svou silou. I přes třas celého těla však někteří jedinci neodolali a koupili si zmrzlinu. Byla výborná! Postupně se nám děti vracely s jinými obličeji. Hojně využívaly služeb malířek na obličej. Někdy však nebylo poznat, který žák se vrátil, ba ani kdo se místo něj vrátil. Nakonec nás čekala prohlídka hradu, která nás všechny mile překvapila. Byla pojata jako cesta pohádkovou říší. Hned při vstupu se nás ujaly víly a představily nám své blízké či vzdálené příbuzné. Do pohádky se poté vloudila kněžna, která zde kdysi sídlila a přiblížila nám kapli a mysliveckou historii hradu. A na závěr to nejlepší.  Všechny děti byly vyplaceny na zadní část těla strašlivou čarodějnicí a její nezdárnou dcerou. Pomohly jim připravit kouzelný lektvar a některé lektvary i samy vyzkoušely. Díky jednomu vznikla i nová zamilovaná dvojice a jeden žák zůstane neustále mladý a krásný. Což však také znamená, že neopustí čtvrtou třídu.

     Nakonec jsme se všichni zmrzlí ale spokojení vraceli k autobusu. Paní učitelky Zděňka Michálková, Petra Robotková, Andrea Novotná a Soňa Chládková se těšily, až jim pan řidič zatopí. V této činnosti jsme ho nakonec museli krotit, neb jsme se ze severního pólu dostali během pár minut k rovníku. 

     Závěrem lze jen říci, že i přes velmi chladné počasí se výlet vydařil a všichni se těší na další. 

Andrea Novotná