Výlet žáků 5. ročníku do Prahy

25.06.2015 10:17

17. 6. si žáci 5. ročníku nastavili budíky mnohem dřív, protože sraz na výlet do Prahy jsme měli všichni v Třebíči na autobusovém nádraží už v 5.10. Nikdo nezaspal a tak jsme vyrazili. Cesta probíhala v klidu, dospávali jsme všichni ranní spánkový deficit.

Kolem osmé jsme dojeli na Florenc, občerstvili jsme se v nedalekém Mekáči a metrem jsme dojeli na Vyšehrad. Krásná dopolední procházka v parku, prohlídka hřbitova i katedrály nás nadchly. Zpět jsme se vraceli po hradbách a obdivovali Horymíra s Šemíkem a jejich únik z Vyšehradu.

Dalším cílem bylo Staroměstské náměstí, orloj, a hlavně tamní umělci, hudebníci a kejklíři. Zrak nám přecházel nad tou rozmanitostí, chvíli jsme měli pocit, že jsme se ocitli v nějakém kuriózním filmu.

Přes Karlův most jsme se dostali až k petřínské lanovce. Na Peříně jsme se vysmáli v zrcadlovém sále a po okolí se podívali z rozhledny. Zpět jsme šli pěšky kolem Národního divadla na Václavák. To nám už hodiny ukazovaly, že autobus jede za chvíli, tak ještě jedno malé občerstvení a z Florence zase domů. Bylo nám krásně, počasí nám přálo, jenom spokojenost. A velké díky panu učiteli Machovi za odborný výklad o památkách pražských.

Soňa Chládková