ZAPOJTE SE DO SOUTĚŽE pro rodinné ale i jiné týmy

20.03.2013 13:43

Se začátkem jara přináší portál Finanční gramotnost do škol interaktivní soutěž pro žáky ZŠ a jejich rodiče (případně učitele) s názvem ROZPOČTI SI TO!

Soutěž začne 27. března 2013 a bude trvat po dobu 5 týdnů on-line na webowých  stránkách www.financnigramotnostdoskol.cz.

20 nejlepších týmů postoupí do finále, které se uskuteční 11. května v Praze. 3 nejlepší týmy finále vyhrají atraktivní ceny.

Více zde: https://www.financnigramotnostdoskol.cz/soutez/

Hlavním tématem soutěže je rodinný rozpočet (jak ho sestavit, jaká je hodnota peněz, kolik co stojí, do čeho investovat a mnoho dalšího).

Více zde: https://www.financnigramotnostdoskol.cz/soutez/

Žák ZŠ (soutěž je primárně určena pro 2. stupeň, ale mohou se jí zúčastnit i žáci 1. stupně) si sestaví svůj 3-5 členný tým, ve kterém musí být alespoň 1 dospělá osoba. Společně pak budou zpracovávat různé úkoly týkající se rodinného rozpočtu ve 4 tématických kolech.

Soutěž si klade za cíl vést děti k samostatnosti, k týmové práci a k tomu, aby se něco nového naučily. Zároveň zapojuje i rodiče(případně učitele), aby si uvědomili důležitost finančního vzdělávání a sami si také odnesli nové poznatky.

Více informací naleznete zde: www.financnigramotnostdo skol.cz/soutez/.

K účasti ve hře je možné se registrovat přes speciální formulář: www.financnigramotnostdoskol.cz/registrace-do-souteze/.