Zdravá Pětka ve škole

16.05.2013 12:16

V úterý 14. května do naší školy zavítala Zdravá 5 - tedy přesněji řečeno tým usměvavých lektorek, které dětem během dvou vyučovacích hodin předaly spoustu zajímavých a užitečných poznatků z oblasti zdravé výživy.

Pro děti byly připraveny dva rozdílné výukové interaktivní programy.

Žáci nižšího stupně rozděleni do dvou skupin se zúčastnili programu nazvaného Škola Zdravé Pětky. Program seznamoval s 5-ti základními zásadami zdravého stravování – správným složením jídelníčku, ovocem a zeleninou, pitným režimem, zásadami hygieny a bezpečnosti potravin a přípravou zdravé svačinky. Na každé téma byl připraven soutěžní úkol, který děti plnily rozdělení do skupinek a pro svůj tým sbíraly „pětky“. Na závěr si každý odnesl vysvědčení a dárečky Zdravé Pětky. 

Žáci druhého stupně rozděleni do tří skupin se věnovali ve školní kuchyňce spíše vaření a měli tak Párty se Zdravou Pětkou - dvouhodinovku vaření studené kuchyně. Dozvěděli se však i plno informací o kombinaci zdravých potravin a chutí, naučili se jednoduché triky ze studené kuchyně i zásady správného stolování.

Vzdělávací programy poskytl Nadační fond Albert zdarma a naše škola je uskutečnila v rámci projektu "Rudíkov jí a žije zdravěji".