Zdravé vaření děvčat
Jak jsme Vás již několikrát informovali, květen byl ve škole v duchu zdravého životního stylu. Vše, co se děvčata během tohoto měsíce dozvěděla o zdravé skladbě jídelníčku, zúročila během hodiny vaření v pracovních činnostech.
Připravila si chutný oběd, při kterém se snažila vařit ze zdravých surovin - převážně ze zeleniny, na plno talířích se objevily i bylinky ze školní bylinkové zahrádky.
Mladší děvčata připravovala Špagetová hnízda s bylinkovou zálivkou a k jídlu popíjela čaj s čerstvých bylinek.
Starší děvčata jsou již zkušenější a připravila si tříchodové menu, každá ze čtyř skupin jiné - hlavní jídlo (opět zdravé) a k tomu předkrm, salát zeleninový či ovocný a na stole se objevily dokonce i moučníky, které však byly odlehčené díky použitým surovinám - v tomto případě tvarohu.
Dívky si pochutnaly a snad si do života odnesou i zkušenost, že pochutnat si mohou i zdravě...