Beseda se spisovatelkou

01.12.2015 10:26

Ve středu 25. 11. přijela do naší školy v rámci projektu Výzva č. 56 (Inovace výuky a zahraniční výjezdy na ZŠ Rudíkov) jedna z nejčtenějších současných autorek knih pro děti a mládež PaedDr. Ivona Březinová.

Během čtvrté vyučovací hodiny vyprávěla dětem z 1. stupně o spisovatelské profesi a o tom, jak se tvoří kniha. Společně prošli  cestou vzniku knížky od prvotní inspirace až po okamžik vytisknutí a vydání v nakladatelství. Představila jim také některé knihy ze své tvorby, které si děti mohly zakoupit a nechat paní spisovatelkou podepsat. 

Pátou hodinu se na řadu dostali žáci 2. stupně. Ti měli besedu zaměřenou na literární cestopisy, béčkovky, jak jim autorka sama důvěrně říká (všech sedm dílů začíná na písmeno "B"). V těch nechává své hrdiny putovat po stopách významných českých i světových autorů jako K.H.Máchy, B.Němcové, F.Kafky, O.Wilda aj., a seznámí tak čtenáře s jejich osudy.

Obě besedy byly velmi vydařené a třeba někdy příště ještě paní spisovatelku do školy pozveme. Některé knihy jsme zakoupili i do školní knihovny a žáci všech ročníků si je mohou přijít vypůjčit.

   Lenka Pužová