Florbalisté opět skvělí na mezinárodním turnaji

21.10.2014 12:33

Minulý týden se rudíkovští florbalisté opět zúčastnili mezinárodního turnaje, tentokrát na Slovensku, v městě Stupava. Vytvořili jsme dva týmy společně s hráči z Okříšek, za které v současné době hrají naši hráči mistrovská utkání ČFbU. V týmu B00 (starší žáci) bylo jedenáct hráčů našich a čtyři z Okříšek. Za tým B98 (dorost) hráli dva hráči naši a šest z Okříšek. Další dva rudíkovští starší žáci dorostencům vypomáhali v jejich utkáních, pokud zrovna nenastupovali ve své kategorii.

V kategorii starších žáků bylo celkem přihlášeno dvanáct družstev, která se rozdělila na dvě skupiny po šesti. Naši skupinu jsme vyhráli bez ztráty bodu se skórem 22:5. Ve čtvrtfinále si kluci poradili i s týmem FBC Mladosť Trebišov 4:2 a dostali se do bojů o medaile. V semifinále bohužel nestačili na tým SFK TJ Slovan Havířov a prohráli 2:6. Náladu si spravili v boji o třetí místo, když porazili domácí výběr Bogdau Stupava 1:6. V tomto zápase kluci udrželi náskok 2:1 i v, téměř minutu a půl trvajícím, oslabení 3 ku 5. V oslabení náš tým dokonce zvýšil náskok na 3:1, což domácí nápor definitivně zlomilo a kluci získali bronzové medaile. Náš Jiří Chalupa byl dokonce vyhlášen nejlepším brankářem v této kategorii.

Hráči dorostu byli rozděleni do dvou skupin po pěti. Náš tým PSKC Okříšky – Rudíkov skončil ve své skupině na třetím místě se skórem 15:5. V boji o čtvrtfinále porazili jednoznačně SNIPERS Bratislava 11:1 a ve čtvrtfinále maďarský tým SZPK Komarom 3:2 až na nájezdy, když jsme proměnili až devátý nájezd. V semifinále kluci narazili na slovenský tým Prírodné Katastrofy, s nímž ve skupině remizovali 0:0. V tomto zápase však dominovali a vyhráli vysoko 8:2. Finálový zápas se proměnil v exhibici a výsledek 10:2 hovoří za vše. Po zásluze kluci vybojovali první místo a získali zlaté medaile.

Podrobnosti o turnaji: https://www.stupavafloorballcup.wbl.sk/

Za realizační tým Jiří Kotačka