Jarní vystoupení žáků

09.05.2016 09:37

Maminky a babičky, kterým bylo Jarní vystoupení žáků určeno především, ale i tatínci, dědečkové a ostatní hosté v sále, v pátek 6. května zhlédli, čemu se děti z naší školy naučily a čím se rozhodly pobavit a potěšit. Děti naopak potěšilo, že se všichni na chviličku zastavili uprostřed své práce, které je na vesnici stále dost, a našli si hodinku času, kterou strávili s nimi. A jistě nelitovali – všichni účinkující totiž dlouhé týdny pilně nacvičovali svá vystoupení tak, aby divákům přinesla radost a dobrou náladu.

První minuty patřily našim nejmenším prvňáčkům. Naučili se několik půvabných hádanek a obrázky s jejich řešením jim pomohli namalovat jejich kamarádi, třeťáci.

Po nich následovalo vystoupení dětí z prvního stupně, které jsou členy kroužku hry na flétnu. Zahráli několik lidových melodií.

Máte rádi čokoládu? Děvčata z 3. až 6. ročníku jakbysmet, a proto nabídly svoje ,,čokoládové číslo“ sestaveno z prvků aerobiku, tance a zumby. Dívky z kroužku aerobiku se ale nespokojily jenom s jedním vystoupením. Na pódium přišly ještě jednou, aby zacvičily se stepy na známou melodii skupiny Boney M  Rivers of Babylon, kterou jistě všichni znáte.

Takzvané ,,braňáky“, které mnozí ještě pamatují, nebyly nic moc přitažlivého. Ale zato takovej Šmoulí brannej den, to je docela jiná káva, jak jste mohli vidět u cvičících druháků, nabitých energií a chutí se hýbat.

Jak víte, na naší škole se učíme také anglicky. A že dobře, jste mohli posoudit v pohádce O veliké řepě v podání žáků 6. a 7. ročníku.

Určitě si vzpomínáte na období, kdy nás všechny hodně bavily jazykolamy. A dodnes je to prý nejúčinnější rozcvička mluvidel pro herce, moderátory a zpěváky, aby se pak v přímém přenosu nepřebrebtli. Nejkulinkaťoulinkatější kulička...Šel pštros s pštrosicí a s pštrosáčaty...

I čtení vám již dělá potíže? To čtvrťáci toto umění zvládli dokonale.

Páťáci, jejichž Baladu o princezně a o hradu si možná mnozí pamatujete z loňska, také letos přikročili k podobnému stylu vystoupení, navíc se ale tentokrát na něm podíleli dokonce i autorsky! V jejich podání jste mohli vidět Pohádku o Sněhurce tak, jak ji určitě neznáte.

Hitem internetu a kanálu YouTube se stala písnička Anny Kendrick Cup song. Neznáte? Žáci 6. a 7. ročníku předvedli, o co tady jde. A doma si ji s kelímkem můžete zkusit i vy.

Kovbojové ze třetí třídy pro Vás nacvičili country tanec, který možná mnozí z Vás znají a třeba si ho už i někdy zkusili zatančit. Jmenuje se Zuzana, tančí se hezky od podlahy. Ani publikum nezůstalo v klidu a malé tanečníky podpořilo rytmickým potleskem.

Kytaristy nebylo potřeba extra uvádět, zkrátka jako každý rok. Pódium zaplavilo plno hrajících a zpívajících dětí, které celé vystoupení zakončily.

Eva Bernátová, Eva Kružíková