Louskáček

20.12.2016 21:29

 

Dne 13. 12. 2016 se žáci a učitelé naší školy vyjeli vánočně naladit do Brna, konkrétně do Janáčkova divadla na baletní pohádku Louskáček. Balet a hudba Petra Iljiče Čajkovského všechny okouzlila a pro mnohé tak začaly ty pravé vánoční svátky.…

Foto zde >

Brno

Konec roku 2016 si žáci 4. a 5. ročníku zpříjemnili již každoročním výletem do Brna. Letos nás na cestě doprovázel i tuhý mráz, přesto to naši náladu nemohlo pokazit.

Po příjezdu do Brna jsme navštívili pohyblivý betlém pana Mužíka na Kapucínském náměstí. Poté naše kroky směřovaly na Petrov. Zde jsme přesně stihli polední vyzvánění zvonů v jedenáct hodin a připomněli si tak pověst o obléhání Brna. Po prohlídce katedrály jsme si dali menší rozchod na Zelném trhu a pokračovali v objevování jihomoravské metropole a jejich památek (radnice, nám. Svobody, kostel sv. Jakuba). Pak už nás jen čekala návštěva vánočních trhů na „Svoboďáku“, kde jsme měli možnost naplnit si bříška a koupit poslední maličkosti svým blízkým.  Cesta zpátky do Rudíkova nám ve vyhřátém vlaku rychle utekla a domů jsme se tak vrátili unavení, ale nadmíru spokojení.