Lyžařský výcvik sedmé a osmé třídy v Loučné nad Desnou

19.03.2015 12:57

Lyžařský kurz absolvovali žáci z Rudíkova a Budišova dohromady. V pátek 20. 2. jsme společně odjeli do Loučné nad Desnou. Na místo nás dopravil pán Uchytil bezpečně v 12,30. Potom jsme se ubytovali (ubytování nic moc), měli jsme oběd a po poledním klidu jsme šli na sjezdovku. Pro některé žáky to bylo první setkání s lyžemi i sjezdovkou. Zde jsme se rozdělili do družstev, ve kterých jsme další dny absolvovali výcvik na sjezdových lyžích i na běžkách. Večery jsme strávili společně- přednáška horské služby, promítáním lyžařských videí, společenskými hrami a poslední večer diskotékou. Poslední den byly závody ve sjezdu a večer bylo vyhodnocení, kde se na stupních vítězů umístnili i žáci naší školy. Někteří, žáci dobrovolně absolvovali celodenní výlet na běžkách na Praděd, kde si užili opravdovou zimu na horách.

Kurz proběhl bez úrazu a v pohodě. Všichni jsme se vrátili do Rudíkova  27. 2. kolem jedné hodiny, kde na nás čekali naší rodiče.

Po zhlédnutí přiložených fotografií si můžete představit, jak probíhal lyžařský výcvik.Lyžařský výcvik sedmé a osmé třídy v Loučné nad Desnou  20. 2. - 27.2.2015.

Anděla Hortová