Ohlédnutí za sportovním děním v roce 2016

01.02.2017 11:17

 

FOTA ZDE >

Dne 27. září jsme se zúčastnili okresního kola soutěže Atletický čtyřboj. Soutěžila pětičlenná družstva v běhu na 60. metrů, vytrvalostním běhu na 800 m (dívky), 1000 m (hoši), ve vrhu koulí nebo hodu kriketovým míčkem, ve skoku do výšky nebo do dálky. V kategorii chlapců obsadilo naše družstvo ve složení Pavel Pospíšil, Jan Uchytil, Jakub Švec, Josef Mejzlík a Daniel Němec poslední 14. místo. Děvčatům se vedlo o poznání lépe a družstvo ve složení Klára Šulová, Simona Uchytilová, Nela Kotačková, Magdaléna Brabcová a Tereza Dvořáková skončilo na 7. místě s jedenácti zúčastněných škol. Všem žákům patří dík za odvahu poměřit síly s ostatními mladými sportovci a popřát hodně sportovních úspěchů.

 

Okresní kolo ve florbalu mladších žáků

                Okresní kolo se konalo na ZŠ Horka-Domky za účasti domácího družstva, družstva ze ZŠ Na Kopcích a našeho družstva ve složení Šimon Brabec, Mirek Horký, Mirek Kourek, Tomáš Kolouch, Adam Dobrovolný, Matěj Chalupa, Jan Kotačka, Petr Smieško a Jakub Uchytil. Vzhledem k neúčasti dvou družstev se hrálo dvoukolovým systémem každý s každým. V silné konkurenci se nám nepodařilo získat ani jedno vítězství a tak v konečném součtu jsme se umístili na třetím místě. Všem zúčastněným patří dík za reprezentaci školy a doufejme, že za rok se nám povede lépe.

 

Okrskové kolo ve florbalu starších žáků

                Opět jsme vycestovali do Třebíče změřit síly s ostatními žáky základních škol. Turnajové místo zůstalo stejné ZŠ Horka-Domky. Zúčastnilo se celkem pět družstev ZŠ Hrotovice, Gymnázium Třebíč, ZŠ Na Kopcích, ZŠ Horka-Domky a naše družstvo ve složení Josef Běhounek, Zbyněk Doležal, Lukáš Hedbávný, Pavel Pospíšil, Tadeáš Smetana, Jan Uchytil, Milan Zacha, Adam Vojtěch, Josef Trojan a Daniel Suk. Po vyrovnaných utkáních a dvou remízách přišly dvě prohry, které znamenaly v konečném součtu poslední místo. Většina žáků bude mít šanci na zlepšení příští rok, tak držme palce a opět díky za reprezentaci školy.

 

Vánoční turnaj ve florbalu

                Již tradičně se konal na naší škole v předvánočním čase turnaj ve florbalu. V letošním ročníku se žáci utkali v tzv. malém florbalu, kde se hraje bez brankáře. Celkem se účastnilo 9. družstev pět v kategorii 8. - 9. třída a čtyři v kategorii 5. – 7. třída. Podmínkou byla účast smíšených družstev. V kategorii starších se vítězem stalo družstvo ve složení Jan Trnka, Kristýna Běhounková a Nela Kotačková, v mladší kategorii pak zvítězilo družstvo ve složení Jan Kotačka, Adam Dobrovolný, Eliška Vávrová. Všem zúčastněným patří blahopřání k dosaženým výsledkům.