Pátý ročník v Praze

27.05.2014 11:25

Ani jsme se nenadáli a je tu květen. Měsíc, ve kterém páťáci pravidelně navštěvují Prahu, naše hlavní město. A tak i tentokrát jsme se vydali autobusem prohlédnout si místa, o kterých jsme četli, která jsme znali z obrázků a videí. V doprovodu pana učitele Macha jsme jako první cíl zvolili Vyšehrad. Hradby nás zaujaly svojí výškou nad městem a Vltavou. Tak odtud skočil Horymír s věrným Šemíkem…

Po prohlídce chrámu sv. Petra a Pavla a hřbitova, kde je pochována nejedna slavná osobnost, jsme opět nasedli na metro a přesunuli se na Staroměstské náměstí. Na vlastní oči jsme si prohlédli orloj i 27 křížů českých pánů, kteří zde byli v roce 1621 popraveni.

Přes Karlův most jsme pěšky došli k lanovce na Petřín. Rozhledna nás nadchla svojí výškou a v zrcadlovém sále si někteří z nás skoro ,,vychechtali“ plíce.

A to už čas kvapil. Tak ještě kavárna Slávie a Národní divadlo s Lumírem a Zábojem, mytickými pěvci z doby kněžny Libuše, promasírovat unavená chodidla a přes Václavské náměstí soše sv. Václava. Cvak, cvak, poslední fotky, Florenc, autobus a zase zpět domů – k mamince.

Bylo nám krásně, nikdo se neztratil, všichni byli spokojení. Snad i paní Voborná a Svobodová, které si to všechno užily s námi.

Soňa Chládková