První neděle adventní

01.12.2014 22:17

Koncem každého kalendářního roku slavíme narození Ježíška a užíváme si vánoční pohodu. Tomuto očekávání však předchází adventní doba, kdy se na tyto události chystáme... Každý jinak. Někdo je pohlcen nákupní horečkou, gruntováním celého domu, pečením cukroví... Kdo si však chce vychutnat klidnou dobu vánoční, příjemně zpomalit svoje tempo, byť jen třeba na jediný den, poklábosit s přáteli a sousedy, zaposlouchat se do vánočních písní a usrkovat při tom voňavý svařáček, symbolicky zapálit první adventní svíčku, se zatajeným dechem sledovat rozsvícení vánočního stromu a jako bonus si odnést vlastnoručně vyrobenou adventní výzdobu, ten si nenechal ujít první adventní neděli u základní školy.

Učitelé, zastupitelé obce a mnozí další občané zde vytvořili příjemnou atmosféru patřící tomuto času...

Všechny ty, kteří si přišli se svými dětmi vytvořit výzdobu, může také těšit fakt, že nejenom intenzivně strávili hodinku či dvě s dětmi, ale také, že přispěli na podporu adoptivního spolužáka dětí naší ZŠ Maria Kumara Gowdera, kterého podporujeme v jeho vzdělávání a svým příspěvkem mu umožňujeme navštěvovat školu v Indii. Výtěžek z Adventního tvoření letos činí 3 645,- Kč.

Nezapomeňte na pravý význam Vánoc - pomohou Vám i další tradiční předvánoční akce školy - poslední školní pátek (19.12.) v 11 hodin Zpívání na "Mramoru" a čtvrtou neděli adventní v 16 hodin Vánoční koncert v rudíkovském kostele.

Eva Kružíková