Slavnostně jsme zahájili nový školní rok 2014/2015

05.09.2014 08:21

Žáci a zaměstnanci Základní školy Ludvíka Svobody Rudíkov zahájili společně 1. září 2014 nový školní rok. V letošním roce bude naši základní školu navštěvovat 119 žáků v 8 třídách (každý ročník se bude učit samostatně, 4. a 5. ročník je sloučen v jednu třídu, ale se samostatnou výukou hlavních předmětů).

54 žáků navštěvujících školu je přímo z Rudíkova a 65 žáků dojíždí z okolních obcí (13 z Vlčatína, 12 z Hroznatína, 11 z Horních Heřmanic, 4 z Oslavičky, 11 z Přeckova, 6 z Bochovic, 5 z Nového Telečkova, 1 z Náramče, 2 z Pocoucova)

I ve složení pedagogického sboru nastaly menší změny – do našich řad jsme přivítali novou paní učitelku Lenku Pužovou, která bude vyučovat český jazyk a výchovu k občanství.

Nejvíce slavnostní den to byl ovšem pro naše nové prvňáčky a jejich rodiče. Ve tvářích dětí bylo znát, že se do školy opravdu těšily, nejen proto, že se ocitly v dobře známém prostředí, jelikož ve stejné budově navštěvovaly již mateřskou školu. Prvňáčky, kterých jsme společně přivítali s paní starostkou Rudíkova Janou Nožičkovou celkem 20, jsme všechny před jejich dojatými rodiči slavnostně ošerpovali na památku pěknou oranžovou šerpou s nápisem PRVŇÁČEK 2014/2015 a logem naší školy a odměnili je drobnými dárky a kytičkou.

Přeji vstup do nového školního roku tou správnou nohou, všem žákům co nejlepší studijní výsledky, kolegům pevné nervy, trpělivost a důslednost.

                                                                                              Mgr. Martin Suk, ředitel školy