Vyjádření ředitele

25.10.2016 12:59

Vážení rodiče,

v době po odsouhlasení příspěvku spolku Pomoc škole, podporujícího nejenom finančně naši školu (a kterého jste všichni jako rodiče našich žáků členy – v loňském školním roce jste vyplňovali přihlášku ke členství a souhlas se stanovami spolku) se ke mně dostávají informace, že neznáte použití Vašeho příspěvku.

Na letošní školní rok schválili na plenárním zasedání rodiče příspěvek škole ve výši 700,- Kč na rodinu. Všem přítomným rodičům předsedkyně spolku Pavla Sklenářová odprezentovala, na co byly peníze použity. Jen pro informaci pro ty, kteří se schůzky nezúčastnili, uvádím, jak byl Váš příspěvek použit v loňském roce, kdy činil ještě částku 500,- Kč:

Celkový příjem z příspěvků od rodičů činil ve školním roce 2015/2016   44 000,- Kč.

Z něj byly hrazeny následující výdaje: cestovné žákům při reprezentaci školy (soutěže, olympiády apod.) – 540,- Kč, papíry pro potřebu výuky do výtvarné výchovy, papíry a tonery do kopírky – 32 753,- Kč, pomůcky ke zkvalitnění výuky a volného času dětí – 13 722,- Kč, odměny do soutěží a knihy na konci školního roku, sladkosti na Mikuláše a Pohádkovou školu – 9 314,- Kč, šerpy pro žáky 1. a 9. ročníku – 2 692,- Kč (celkem výdaje 59 021,- Kč).

Sami vidíte, že Váš příspěvek ani nepokryje výdaje, které spolek měl v loňském roce. Pořádáme proto každoročně školní ples a Pohádkovou školu či les, z nichž jde veškerý výtěžek opět do pokladny Pomoci škole. Díky nim jsme mohli podat žádost na vybudování venkovní učebny za školou a použít tyto výtěžky jako naši spoluúčast do projektu. V loňském roce jsme díky výtěžku z plesu mohli důstojně oslavit 40ti leté výročí založení naší školy a v předloňském roce žákům školy vybudovat relaxační koutek před jídelnou.

                    Děkuji za pochopení a předem i za Vaše příspěvky škole.

                                                                 Martin Suk