Zahájili jsme společně nový školní rok 2016/2017

02.09.2016 07:34

 

01.09.2016 10:41

Žáci a zaměstnanci Základní školy Ludvíka Svobody zahájili společně 1. září 2016 nový školní rok. V letošním roce bude naši základní školu navštěvovat 122 žáků v 8 třídách (každý ročník se bude učit samostatně, 4. a 5. ročník je již tradičně sloučen v jednu třídu, ale se samostatnou výukou hlavních předmětů).

55 žáků navštěvujících školu je přímo z Rudíkova a 67 žáků dojíždí z okolních obcí (16 z Hroznatína, 15 z Vlčatína, 11 z Horních Heřmanic, 10 z Přeckova, 6 z Bochovic, 4 z Nového Telečkova, 3 z Oslavičky a po jednom žákovi z Trnavy a Třebíče).

Změny nastaly i ve složení pedagogického sboru – do našich řad jsme přivítali nového učitele Iva Žilku, který bude vyučovat tělesnou výchovu, zeměpis a pracovní činnosti a paní učitelku Petru Brabcovou, která se postará o výuku německého jazyka, dějepisu a výchovy ke zdraví. Od letošního školního roku se nám změnil i pan školník, jehož funkci nově zastává Petr Brychta.

Slavnostní den to byl také pro naše nové prvňáčky a jejich rodiče. Ve tvářích dětí bylo znát, že se do školy opravdu těšily, nejen proto, že se ocitly v dobře známém prostředí, jelikož ve stejné budově navštěvovaly již mateřskou školu. Prvňáčky, kterých jsme společně přivítali s panem starostou Rudíkova Zdeňkem Součkem celkem 19, jsme všechny před jejich dojatými rodiči slavnostně ošerpovali na památku oranžovou šerpou s nápisem Prvňáček 2016/2017 a logem naší školy a odměnili je drobnými dárky a kytičkou. Dárky prvňáčci dostali i od Kraje Vysočina, a to v podobě kufříků s dárky s tematikou bezpečného a zdravého vstupu do školy a stavebnice Roto z Vysočiny, se kterou stráví čas především v hodinách pracovních činností.

 

Milí žáci, přeji Vám, aby Váš proces vzdělávání byl radostný, úspěšný a naplněný důvěrou ke svým učitelům v tom, že Vám předávají jen to nejlepší, kolegům přeji pevné nervy, trpělivost a důslednost a uvědomění si, že společně vzděláváme a vychováváme děti, které jsou naší budoucností a které se budou podílet na tom, jak vypadá svět kolem nás.

 

                                                                                              Martin Suk, ředitel školy

 

Foto na: https://zsrudikov.rajce.idnes.cz/Prvni_skolni_den_-_prvnaci_2016/